Jag söker den finska motsvarigheten till eniro.se eller hitta.se Jag söker adress och telefonnummer till person bosatt i Finland? Hur kan jag gå tillväga?

Frågan ställd
05.05.2015

Jag söker den finska motsvarigheten till eniro.se eller hitta.se Jag söker adress och telefonnummer till person bosatt i Finland?
Hur kan jag gå tillväga?

Svar

Besvarad
07.05.2015
Sist uppdaterat
04.02.2019

Eniro är ett nordisk sökföretag, och de har söktjänsten också i Finland:
http://www.0100100.fi/0100100/kaikki-palvelut/

Fonecta (https://www.fonecta.fi/) är en annan söktjänst. 020202, som ingår i Fonecta-koncernen, betjänar även på svenska: https://www.020202.fi/pa-svenska

Befolkningsregistercentralen har en adresstjänst som finns på svenska på webbadressen: https://www.osoitepalvelu.net/Default.aspx?lang=sv. Tjänsten är avgiftsbelagd.

Det finns också andra söktjänster, till exempel de här:

http://www.suomenpuhelinluettelot.fi/suomenpuhelinluettelot/index

http://www.16100.fi/

328 röster
Fann du informationen nyttig?
 
Vill du lämna en ny fråga? Skicka din fråga här.

Kommentarer

Jättedåligt att man behöver registrera sig för att få fram information 8födelsedag för att gratulera)- är inte intresserad av att ha konton och registrera mig.

Verkligen dåligt att dessa tjänster inte är "öppna" utan att man måste registrera sig! Jag är inte intresserad av att bli påhakad av envisa försäljare bara för att jag letar efter en (1) privatperson som jag inte hört av på länge! Skitservice, helt enkelt!

Verkligen dåligt att dessa tjänster inte är "öppna" utan att man måste registrera sig!

Voi p....e ompa huono palvelu ottakaa vähän mallia pihit suomalaiset ei sit tarte joka sentiä kyniä pois immesiltä ;=(( ottakaa oppia svenneltä

Jag bor i Sverige men har ett finskt telefon nummer och söker nu mina
kompisars telefon nr, men jag behöver registrera mig först vad konstigt det skall vara, jag försöker men det funkar inte.
Jag blir så förbannad över att i Finland skall man behöva registrera sig för att söka ett telefon nummer.Hitta.se gratis Eniro.se gratis.
Jag lämnar mitt sökande och skickar ett mail.

Håller med tidigare kommenterare. Har bott 48 år i Sverige och det är väldigt krångligt att t ex leda efter sina studentkamrater i Helsingfors med omnejd.

Registrera sig, ok då. Men att t.ex Fonecta inte skickar information till svenska mobiler är ju mindre kul. De kan alltså inte debitera utländska kunder och telefonnummer? Eller så är det en personuppgiftslag som hindrar Fonecta mfl att skicka ut telefonnummer utomlands. Jag registrerade mig på Fonecta men fick i gen kod på sms. Jag ringde i förrgår Fonecta och bad om att få 3 sms och blev lovad att få dessa, men nichts, helt tyst. Snopet, kan man säga.

Dålig sökfunktion och besvärligt att få fram något behöver hitta personer för att skicka tackbrev men det verkar omöjligt, usch !

Det är hemskt att man måste betala och registrera sig för att nå sina släktingar som bor i Finland. Jag måste kunna nå dem om någon i släkten dör eller något annat händer som är akut! Ska man behöva registrera sig för detta? Skäms på er Finland!

verkar som att ni är djävligt snåla , osolidariska, icke Norden-vänner, giriga och ovilliga till information över huvud taget. Har ni Ryska stormakten över er eller är ni bara dumgiriga..?

.. ja ,, kopia måste skickas till Kreml om alla handlingar (offentliga) , från toabesök
och upp till allt annat,,,, därför Lilla_Edet gör dubbel grepp toapapper.

Miksi maksaa kun te muutenkin saatte tuloja kuin soitetaan jos numero löytyy, On sanottu että Suomalainen ei osa myydä mitään, tässä taas osoitus siitä toteamuksesta.

Finländare kan inte sälja någonting, igen ett bevis på detta. varför betala? Det gör man då man sedan ringer då man fått nummern, eljes får det bli eller så söker man kontakten på nåt annat vis.

Det var det djävligaste! Fy på sig Finland, ogint det är vad det är!

Helt omöjligt att hitta telefonnummer till släktingar i Finland. Varför finns söktjänsterna överhuvudtaget. Har slösat massor av tid på denna usla tjänst. Sanslöst

Siis todella ärsyttävää, ettei löydy edes osoitetta ilman rekisteröimistä ja maksua.

Jag håller fullständigt med att fonecta med flera är mer än tillåtet giriga samt för nyfikna, vad ska de med mina personliga uppgifter till? Tjäna mer pengar genom att sälja dom, fy fan säger jag, som flera före mig!!!!!

Så byråkratiskt! Urdåligt att man inte ens på Eniro kan få gratis information utan registrering! I Sverige är Eniro gratis.

Hittar ingenting! Alla formulär är på finska - inte svenska som det står att det ska finnas. Kostar dessutom pengar! Skitdåligt!

Verkligen dåligt. Att skicka julkort till sina släktingar i Finland kan vara en omöjlig uppgifft om man har tappat bort sin adressbok - som jag. Att Finland ligger så mycket efter??!! Det är inte att de tar batalt, men det går inte att registrera sig om man inte har en finsk mobil.

Gör om, gör rätt!

jag håller fullständigt med, er alla som har kommenterat.
helt sanslöst. fattar inte varför det ska vara så jävla hemligt....

jag kan lite sveska

försök hänga med internationellt, försök !!

Ring till dom och begär dom att svara på svenska.Så brukar jag göra ibland även om jag är svenskspråkig. på alla officiella plartser ska man nutiden kunna prata svenska

Önskar motsvarande adress till Eniro.se och Hitta.se i Finland. Någon dom kan vet?

Fy

Ja de är säkert gamla ryss fasoner som dom tillämpar allt skall vara hemligt

Ur led är tiden, är ett ordpråk som i mitt huvud får stå "för telefonregistret" i Finland
För att finna ett telefonnummer MÅSTE MAN REGISTERA SIG
Har NI i Finland inte sagt upp bekanskapet med RYSSLAND

Jag har länge vetat att svenskar är hatiska och rasistiska mot finnar, denna tråd bekräftar tyvärr mina farhågor.

Sen är det ju intressant att ingen av er tölpar ifrågasätter att vem som helst kan på 2 sek googla fram EXAKT var ni bor, på vilken våning och hur stort etc, hur huset ser ut, hur mycket ni betalade för kåken, om ni har bil eller inte och vad det är för märke, om ni har hund(!), ert telefonnummer, och när ni fyller år och har namnsdag etc. DET tycker jag är lite omodernt med tanke på vad man kan göra med sådan information (bara svenskar i sin enfald kan anklaga Finland för att vara omodernt). Jag önskar att ni kunde hålla er arrogans och rasism för er själva, men nej, ni måste ju spy er galla över hela internet.

Finland har inte offentlighetsprincipen, så vi har helt olika förutsättningar. Sverige är unikt med sin öppenhet, Finland fungerar inte på samma sätt.
Kolla upp sådant innan ni klagar.

Mvh
Både finne och svensk

Kommentera svaret

Ei muotoiluja

  • Tillåtna HTML-taggar: <i> <b> <s>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Vad är ett vanligt husdjur som äter möss?